Radio Komersial Malaysia (CRM) Mengumumkan Presiden dan Naib Presiden Baharu

Radio Komersial Malaysia (CRM) baru-baru ini mengumumkan Bala Murali Subramaney, Ketua Pegawai Teknologi yang mewakili Astro Media Solutions Sdn Bhd (dahulunya dikenali sebagai Capital FM Sdn Bhd) sebagai Presiden dan pemilihan semula Mohamed Hairul Ekzan Bin Mohamed Hisham, Naib Presiden Operasi & Pertumbuhan
Radio Kita Sdn Bhd sebagai Naib Presiden pada Mesyuarat Agung Tahunan ke-25.

Mesyuarat tersebut turut menyaksikan Janice Woo Meow Yin, Ketua Kewangan Radio Lebuhraya Sdn Bhd dilantik sebagai Setiausaha Kehormat dan Mindy Chin Hui Min, Eksekutif Kanan, Penyelidikan & Digital Analitik Star Media Radio Group Sdn Bhd sebagai Bendahari Kehormat.

Naib Presiden, Mohamed Hairul Ekzan Bin Mohamed Hisham, yang lebih dikenali sebagai Loy berkata, “Pertama sekali, saya amat berbesar hati dengan keputusan lembaga untuk memperbaharui mandat saya sebagai Naib Presiden untuk satu penggal lagi. Radio kini melalui fasa pasca-pandemik di mana ia tidak
hanya menumpukan pada siaran dan menyampaikan kandungan digital tetapi juga untuk mengembalikan kehadiran pada acara fizikal. Bagi mengekalkan pendengar, stesen radio mesti menggabungkan kedua-dua kaedah iaitu tradisional dan baharu untuk menjangkau pendengar sasaran, terutamanya generasi muda.”

CRM, yang ditubuhkan pada 1994, sebelum ini dikenali sebagai MACRO (Malaysian Association of Commercial Radio Operators) dan merupakan satu-satunya persatuan di Malaysia untuk radio komersial di negara ini. Sebagai persatuan, CRM berfungsi untuk menyelaraskan peraturan bagi sebarang isu, menggalakkan aktiviti dan penglibatan pendengar, menganjurkan program untuk mahasiswa, serta berkongsi sumber untuk penilaian penyelidikan.

Scroll to Top